Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i kiełbasą
* Czas przygotowania zupy 30 minut
* Czas przygotowania II dania 50 minut
Składniki: 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 cebule, 2 kwaśne jabłka, po 2 łyżki masła i mąki, listek laurowy, ząbek czosnku, gałązki świeżej natki, sok z cytryny, sól, pieprz.
Przygotowanie:
* Cebule obrać i posiekać. Obrane jabłka przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, owoce zetrzeć na tarce. W garnku rozgrzać masło, włożyć cebulę z jabłkami i podsmażyć na jasnozłoty kolor. Całość posypać mąką, wymieszać i zasmażyć, ale nie rumienić.
* Dodać koncentrat. 6 szklanek wody, listek laurowy, szczyptę soli i pieprzu. Mieszając, doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu 20 minut
i kiełbasą&lt;/&gt;<br>* Czas przygotowania zupy 30 minut<br>* Czas przygotowania II dania 50 minut<br>Składniki: 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 cebule, 2 kwaśne jabłka, po 2 łyżki masła i mąki, listek laurowy, ząbek czosnku, gałązki świeżej natki, sok z cytryny, sól, pieprz.<br>Przygotowanie:<br>* Cebule obrać i posiekać. Obrane jabłka przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, owoce zetrzeć na tarce. W garnku rozgrzać masło, włożyć cebulę z jabłkami i podsmażyć na jasnozłoty kolor. Całość posypać mąką, wymieszać i zasmażyć, ale nie rumienić.<br>* Dodać koncentrat. 6 szklanek wody, listek laurowy, szczyptę soli i pieprzu. Mieszając, doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu 20 minut
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego