Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
z gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce do jarzyn. Dodać do ciasta wraz z rodzynkami oraz orzechami i wymieszać.
Formę do pieczenia wysmarować margaryną i posypać mąką. Włożyć ciasto i piec 60 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić. Przygotować polewę: czekoladę połamać, włożyć do rondelka, zalać śmietanką i wstawić do większego garnka z gorącą wodą. Ogrzewać, mieszając, do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Chłodne ciasto polać polewą.
Przepisy: Teresa Miazgowska
Aranżacja: Agnieszka Wolniak
Zdjęcia: Michał Wolniak



specjały

Zapach domowej szarlotki i nadziewanej jabłkami kaczki znają miliony ludzi na całym świecie, bo jest to
z gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce do jarzyn. Dodać do ciasta wraz z rodzynkami oraz orzechami i wymieszać.<br>Formę do pieczenia wysmarować margaryną i posypać mąką. Włożyć ciasto i piec 60 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić. Przygotować polewę: czekoladę połamać, włożyć do rondelka, zalać śmietanką i wstawić do większego garnka z gorącą wodą. Ogrzewać, mieszając, do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Chłodne ciasto polać polewą.<br>&lt;au&gt;Przepisy: Teresa Miazgowska<br>Aranżacja: Agnieszka Wolniak<br>Zdjęcia: Michał Wolniak&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="art"&gt;<br><br>&lt;tit&gt;specjały&lt;/&gt;<br><br>Zapach domowej szarlotki i nadziewanej jabłkami kaczki znają miliony ludzi na całym świecie, bo jest to
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego