Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
dodać paprykę i smażyć 6-8 min. Dodać pomidory oraz wywar rybny i gotować 10 min. Kuskus zalać ciepłą wodą lub wywarem rybnym i mieszać, aby nie było grudek.
Kawałki ryby włożyć do sosu pomidorowego, gotować 6-8 min na wolnym ogniu, aż ryba zmięknie. Doprawić solą i pieprzem. Na półmisek wyłożyć kuskus i rybę w sosie pomidorowym. Posypać rodzynkami z orzechami i cebulą oraz natką pietruszki.
(8 porcji)

DESER SEFFA
45 dag kuskusu, 7 łyżek masła, po 8 dag obranych migdałów i łuskanych orzechów włoskich, 10 dag daktyli, 3 łyżki cukru, cynamon, cukier puder, sól
Kuskus przygotować według przepisu na
dodać paprykę i smażyć 6-8 min. Dodać pomidory oraz wywar rybny i gotować 10 min. Kuskus zalać ciepłą wodą lub wywarem rybnym i mieszać, aby nie było grudek.<br>Kawałki ryby włożyć do sosu pomidorowego, gotować 6-8 min na wolnym ogniu, aż ryba zmięknie. Doprawić solą i pieprzem. Na półmisek wyłożyć kuskus i rybę w sosie pomidorowym. Posypać rodzynkami z orzechami i cebulą oraz natką pietruszki.<br>(8 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;DESER SEFFA&lt;/tit1&gt;<br>45 dag kuskusu, 7 łyżek masła, po 8 dag obranych migdałów i łuskanych orzechów włoskich, 10 dag daktyli, 3 łyżki cukru, cynamon, cukier puder, sól<br>Kuskus przygotować według przepisu na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego