Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
pieczenia i wstawić je do czterech małych foremek. Ubić białka i powoli połączyć z masą z pomarańczy.
4 Foremki ustawić na blasze, wlać do nich masę pomarańczowa i wstawić do piekarnika. Piec 20-25 minut. Po upieczeniu posypać wierzch sufletów cukrem pudrem, przybrać porzeczkami i natychmiast podawać.
Wypełnione masą, nieupieczone pomarańcze można przechowywać zamrożone nawet do 2 tygodni. Przed podaniem na stół rozmrożone pomarańcze należy piec 40 minut w temperaturze około 200oC. Nie trzeba owijać ich folią aluminiową. I tak suflety ładnie urosną.
DESERY 2
SERNIK Z OWOCAMI N ZIMNO
Przepis na tę serową delicję pochodzi ze Szkocji. To doskonały deser
pieczenia i wstawić je do czterech małych foremek. Ubić białka i powoli połączyć z masą z pomarańczy.<br>4 Foremki ustawić na blasze, wlać do nich masę pomarańczowa i wstawić do piekarnika. Piec 20-25 minut. Po upieczeniu posypać wierzch sufletów cukrem pudrem, przybrać porzeczkami i natychmiast podawać.<br>Wypełnione masą, nieupieczone pomarańcze można przechowywać zamrożone nawet do 2 tygodni. Przed podaniem na stół rozmrożone pomarańcze należy piec 40 minut w temperaturze około 200oC. Nie trzeba owijać ich folią aluminiową. I tak suflety ładnie urosną.<br>DESERY 2<br>SERNIK Z OWOCAMI N ZIMNO<br>Przepis na tę serową delicję pochodzi ze Szkocji. To doskonały deser
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego