Typ tekstu: Prasa
Tytuł: CKM
Nr: 5
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2001
o tym powstające w Polsce jak grzyby po deszczu fankluby zupy pomidorowej i rekord, który odnotowała Księga Guinnessa. Ugotowaliśmy i zjedliśmy największą zupę na świecie. Na rekordową (3600 litrów) pomidorówkę zużyto: 50 kg marchwi, 30 kg selera, 30 kg pietruszki, 70 kg kości, 150 kg koncentratu pomidorowego, 50 kg świeżych pomidorów, 100 litrów śmietany, 20 kg soli oraz 30 pęczków natki pietruszki. n

POMIDOROWA MAZOWIECKA CLASSIC
Włoszczyzna, kostka schabowa (gęsie skrzydełko) lub gotowa kostka rosołowa, 2 małe puszki koncentratu pomidorowego lub 1 kg pomidorów, sól, pieprz, zielona pietruszka, śmietana do zabielenia.

Ugotuj wywar rosołowy (włoszczyzna plus gnat), usuń warzywa i kość
o tym powstające w Polsce jak grzyby po deszczu fankluby zupy pomidorowej i rekord, który odnotowała Księga Guinnessa. Ugotowaliśmy i zjedliśmy największą zupę na świecie. Na rekordową (3600 litrów) pomidorówkę zużyto: 50 kg marchwi, 30 kg selera, 30 kg pietruszki, 70 kg kości, 150 kg koncentratu pomidorowego, 50 kg świeżych pomidorów, 100 litrów śmietany, 20 kg soli oraz 30 pęczków natki pietruszki. n<br><br>POMIDOROWA MAZOWIECKA CLASSIC<br>Włoszczyzna, kostka schabowa (gęsie skrzydełko) lub gotowa kostka rosołowa, 2 małe puszki koncentratu pomidorowego lub 1 kg pomidorów, sól, pieprz, zielona pietruszka, śmietana do zabielenia.<br><br>Ugotuj wywar rosołowy (włoszczyzna plus gnat), usuń warzywa i kość
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego