Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 19
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
Chinach liczy się po pierwsze kolor, po drugie smak, a następnie - zapach. Każda z tych trzech rzeczy jest w potrawie bardzo ważna - przekonuje Mao Yan Bo.
Wraz z właścicielem przyjechał do Nowego Targu - Dou Zhen Jie - 32-letni kucharz, który ukończył w Szanghaju szkołę kucharską. Wcześniej spędził rok w Australii, potem dwa lata pracował w restauracji w Gdyni, a następnie przez kilka miesięcy w Kielcach. Gotuje już od 13 lat.

Nie tylko potrawy

Mao Yan Bo planuje otworzyć pod restauracją chiński bar ze stolikami w ogródku. Zapowiada, że chce też Polakom przybliżyć kulturę chińską. Marzy, by było to miejsce, gdzie nie
Chinach liczy się po pierwsze kolor, po drugie smak, a następnie - zapach. Każda z tych trzech rzeczy jest w potrawie bardzo ważna - przekonuje Mao Yan Bo.<br>Wraz z właścicielem przyjechał do Nowego Targu - Dou Zhen Jie - 32-letni kucharz, który ukończył w Szanghaju szkołę kucharską. Wcześniej spędził rok w Australii, potem dwa lata pracował w restauracji w Gdyni, a następnie przez kilka miesięcy w Kielcach. Gotuje już od 13 lat.<br><br>&lt;tit&gt;Nie tylko potrawy&lt;/&gt;<br><br>Mao Yan Bo planuje otworzyć pod restauracją chiński bar ze stolikami w ogródku. Zapowiada, że chce też Polakom przybliżyć kulturę chińską. Marzy, by było to miejsce, gdzie nie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego