Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
w dzisiejszych czasach mleczna czekolada została wymyślona w Szwajcarii w 1879 roku. Była efektem współpracy dwóch cukierników, którzy wpadli na pomysł zmieszania mleka w proszku z czekoladą.
Czekolada z tartą bulką?
Nie tylko!
XIX wiek zadziwiał niezwykłymi kompozycjami smakowymi. Popularne były na przykład takie rodzaje czekolady jak: turyńska (kakao, cukier, prażona tarta bułka lub skrobia, cynamon) z tapioką (kakao, cukier, mączka skrobiowa).Lubiana była czekolada wołowa (czekolada z suszonym i sproszkowanym mięsem wołowym).
Dzisiaj
XX wiek przyniósł wielki postęp także w produkcji czekolady. Stała się ona produktem masowym. Jednak to upowszechnienie się wcale nie umniejsza jej wyjątkowego charakteru. Obfitość form, kompozycji
w dzisiejszych czasach mleczna czekolada została wymyślona w Szwajcarii w 1879 roku. Była efektem współpracy dwóch cukierników, którzy wpadli na pomysł zmieszania mleka w proszku z czekoladą.<br>Czekolada z tartą bulką?<br>Nie tylko!<br>XIX wiek zadziwiał niezwykłymi kompozycjami smakowymi. Popularne były na przykład takie rodzaje czekolady jak: turyńska (kakao, cukier, prażona tarta bułka lub skrobia, cynamon) z tapioką (kakao, cukier, mączka skrobiowa).Lubiana była czekolada wołowa (czekolada z suszonym i sproszkowanym mięsem wołowym).<br>Dzisiaj <br>XX wiek przyniósł wielki postęp także w produkcji czekolady. Stała się ona produktem masowym. Jednak to upowszechnienie się wcale nie umniejsza jej wyjątkowego charakteru. Obfitość form, kompozycji
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego