Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i dodać majonez. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z chlebem i wędliną. Można udekorować kukurydzą.

Ciasto cytrynowe
SKŁADNIKI NA 12 PORCJI:

Białko z ośmiu jaj ubić z dodatkiem soli na gęstą pianę. Następnie stopniowo dodawać żółtka, na koniec mąkę i dokładnie wymieszać . upiec biszkopt, a po ostudzeniu delikatnie przeciąć go na pół.
Szklankę cukru i dwa całe jaja rozbełtać widelcem i dodać 2 łyżki masła oraz 2 szklanki zimnej wody, skórkę i sok z dwóch cytryn, wszystko lekko zagotować. Na gotującą się masę wlać 1/2 szklanki wody rozprowadzonej z 2 łyżkami ziemniaczanej i zagotować. Letnią mas posmarować biszkopt
i dodać majonez. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z chlebem i wędliną. Można udekorować kukurydzą.<br>&lt;gap&gt;<br>Ciasto cytrynowe<br>SKŁADNIKI NA 12 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Białko z ośmiu jaj ubić z dodatkiem soli na gęstą pianę. Następnie stopniowo dodawać żółtka, na koniec mąkę i dokładnie wymieszać . upiec biszkopt, a po ostudzeniu delikatnie przeciąć go na pół.<br>Szklankę cukru i dwa całe jaja rozbełtać widelcem i dodać 2 łyżki masła oraz 2 szklanki zimnej wody, skórkę i sok z dwóch cytryn, wszystko lekko zagotować. Na gotującą się masę wlać 1/2 szklanki wody rozprowadzonej z 2 łyżkami ziemniaczanej i zagotować. Letnią mas posmarować biszkopt
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego