Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
do pustych miejsc w przepisie
Z warzywnika
Kolorowe sałatki
Pomidorowa
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Natkę i tymianek opłukać, osuszyć, posiekać. Ocet winny utrzeć z solą, pieprzem i cukrem, połączyć z oliwą. Pomidory i cebulę pokroić na cząstki.
Wymieszać warzywa z oliwkami i przygotowanym sosem, odstawić pod przykryciem na 30 min. przed podaniem sałatkę posypać serem.

Ziemniaczana
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI:

Ziemniaki ugotować. Cebulę pokroić w kostkę. Mięso zagnieść z jajkiem, cebul i tartą bulką, przyprawić solą, pieprzem i chili.
Uformować pulpeciki, smażyć 5 min na oleju. Sałaty opłukać, porwać liście na mniejsze kawałki. Ocet rozetrzeć z solą i pieprzem. Połączyć z
do pustych miejsc w przepisie &lt;gap&gt;<br>&lt;tit&gt;Z warzywnika&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;Kolorowe sałatki&lt;/&gt;<br>Pomidorowa<br>SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:<br>&lt;gap&gt;<br>Natkę i tymianek opłukać, osuszyć, posiekać. Ocet winny utrzeć z solą, pieprzem i cukrem, połączyć z oliwą. Pomidory i cebulę pokroić na cząstki.<br>Wymieszać warzywa z oliwkami i przygotowanym sosem, odstawić pod przykryciem na 30 min. przed podaniem sałatkę posypać serem.<br>&lt;gap&gt;<br>Ziemniaczana<br>SKŁADNIKI NA 6 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Ziemniaki ugotować. Cebulę pokroić w kostkę. Mięso zagnieść z jajkiem, cebul i tartą bulką, przyprawić solą, pieprzem i chili.<br>Uformować pulpeciki, smażyć 5 min na oleju. Sałaty opłukać, porwać liście na mniejsze kawałki. Ocet rozetrzeć z solą i pieprzem. Połączyć z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego