Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
do wody garść soli na wiadro lub miskę). Następnie kładziemy się do łóżka dobrze się okrywając, aby utrzymać ciepło. Po rozgrzaniu zewnętrznym rozgrzewamy nasz organizm od wewnątrz, stosując herbaty ziołowe (np. napar z kwiatu lipowego, owoców malin i czarnego bzu). W czasie choroby należy również zwrócić uwagę, aby się nie przejadać, lecz jedynie zaspokajać głód. Jest to bardzo ważne, ponieważ organizm zamiast zużywać energię na leczenie choroby, wydatkuje ją na zbędne trawienie. Ze względu na to, że przeziębienie posiada cechy jin, dieta pokarmowa powinna być równoważona w kierunku jang. W tym celu zaleca się kaszę jaglaną i gryczaną oraz krem z
do wody garść soli na wiadro lub miskę). Następnie kładziemy się do łóżka dobrze się okrywając, aby utrzymać ciepło. Po rozgrzaniu zewnętrznym rozgrzewamy nasz organizm od wewnątrz, stosując herbaty ziołowe (np. napar z kwiatu lipowego, owoców malin i czarnego bzu). W czasie choroby należy również zwrócić uwagę, aby się nie przejadać, lecz jedynie zaspokajać głód. Jest to bardzo ważne, ponieważ organizm zamiast zużywać energię na leczenie choroby, wydatkuje ją na zbędne trawienie. Ze względu na to, że przeziębienie posiada cechy jin, dieta pokarmowa powinna być równoważona w kierunku jang. W tym celu zaleca się kaszę jaglaną i gryczaną oraz krem z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego