Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wymieszać z umytymi, osączonymi i rozdrobnionymi bakaliami, żelatynę rozpuścić w reszcie soku z pomarańczy, rozetrzeć z 2 łyżkami sera, połączyć z pozostałą masą serową, dokładnie wymieszać, masę wylać na biszkopty, wstawiać do lodówki, kiedy zastygnie, polać sernik przygotowaną galaretką, posypać kokosowymi wiórkami, ponownie wstawić do lodówki.
Ażurowe gwiazdki
Składniki:

Mąkę przesiać, posiekać ze schłodzonym masłem, sól, śmietanę i żółtko, ciasto rozkruszyć palcami, szybko zagnieść, uformować kulę, owinąć w przezroczystą folię, włożyć na pół godziny do lodówki, schłodzone ciasto wyjąć, rozwałkować placek na grubość 4-5 mm, wyciąć gwiazdki dużą foremek, mniejsza foremką wyciąć środek, gwizdki ułożyć na blasze na papierze pergaminowym
wymieszać z umytymi, osączonymi i rozdrobnionymi bakaliami, żelatynę rozpuścić w reszcie soku z pomarańczy, rozetrzeć z 2 łyżkami sera, połączyć z pozostałą masą serową, dokładnie wymieszać, masę wylać na biszkopty, wstawiać do lodówki, kiedy zastygnie, polać sernik przygotowaną galaretką, posypać kokosowymi wiórkami, ponownie wstawić do lodówki.<br>Ażurowe gwiazdki<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Mąkę przesiać, posiekać ze schłodzonym masłem, sól, śmietanę i żółtko, ciasto rozkruszyć palcami, szybko zagnieść, uformować kulę, owinąć w przezroczystą folię, włożyć na pół godziny do lodówki, schłodzone ciasto wyjąć, rozwałkować placek na grubość 4-5 mm, wyciąć gwiazdki dużą foremek, mniejsza foremką wyciąć środek, gwizdki ułożyć na blasze na papierze pergaminowym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego