Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
cukru pudru i cukrem waniliowym na puszystą pianę. Nie przerywając ucierania, stopniowo dodawaj do masy po jednym żółtku. Ucieraj, aż mas będzie gładka i puszysta.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym, następnie przesiej wszystko przez sito.
Białka z pozostałym cukrem pudrem ubij mikserem na sztywną pianę.
Z przesianej mąki, ubitych białek, masy żółtkowej, maku i startej na tarce o drobnych oczkach gorzkiej czekolady ostrożnie wyrób gładkie ciasto. Wszystkie składniki powinny się dokładnie połączyć.
Tortownicę wysmaruj masłem lub margaryną i wyłóż do niej ciasto. Wstaw do nagrzanego do 190oC piekarnik na 50 minut. Upieczony tort posmaruj podgrzanymi powidłami (najlepiej
cukru pudru i cukrem waniliowym na puszystą pianę. Nie przerywając ucierania, stopniowo dodawaj do masy po jednym żółtku. Ucieraj, aż mas będzie gładka i puszysta.<br>Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym, następnie przesiej wszystko przez sito.<br>Białka z pozostałym cukrem pudrem ubij mikserem na sztywną pianę.<br>Z przesianej mąki, ubitych białek, masy żółtkowej, maku i startej na tarce o drobnych oczkach gorzkiej czekolady ostrożnie wyrób gładkie ciasto. Wszystkie składniki powinny się dokładnie połączyć.<br>Tortownicę wysmaruj masłem lub margaryną i wyłóż do niej ciasto. Wstaw do nagrzanego do 190oC piekarnik na 50 minut. Upieczony tort posmaruj podgrzanymi powidłami (najlepiej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego