ziarnisty, sól <br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br><name type="prod">bucatini</><br>W rondelku podsmażyć na połowie oliwy obrany czosnek, po chwili dodać posiekane sardele i smażyć je 3-4 min, cały czas mieszając.<br>Wlać wino, zagotować, a kiedy wyparuje, wyrzucić czosnek, dodać obrane ze skóry, rozdrobnione pomidory, resztę oliwy, posolić do smaku i dusić pod przykryciem 15 min.<br>Pod koniec dodać rozdrobnionego widelcem tuńczyka, zioła i doprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać. Ugotowany al. dente makaron przełożyć do ogrzanej wazy, polać sosem i jeszcze raz wymieszać. <name type="prod">Zite</> z tuńczykiem je się w głębokich talerzach.<br><gap><br><name type="prod">Conchiglioni</> al salmone<br><name type="prod">Conchiglioni</> nadziewane łososiem<br>25 dag <name type="prod">conchiglioni</>. Farsz: 30 dag świeżego