Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
na sześć miesięcy i dopiero wtedy jest rozlewany do butelek.
Skład mieszanek ziołowo-korzennych to najbardziej chroniona w każdej firmie tajemnica. Bywa, że komponujący aromaty i smaki kiperzy czerpią inspiracje ze starych receptur producentów likierów. Do przygotowania jednego rodzaju aromatycznego wina używa się od trzydziestu do pięćdziesięciu rozmaitych ziół i przypraw. Rozsiane po różnych źródłach informacje pozwalają wymienić przynajmniej kilka z nich: piołun, od którego wermut wziął swą nazwę, kora drzewa chinowego, kolendra, korzeń goryczki górskiej, arcydzięgla i omanu, liście przetacznika i centurii, jałowiec, bez czarny, estragon, majeranek, goździki, cynamon, gałka muszkatołowa, skórki z gorzkich pomarańczy.

"VERMOUTH DI TORINO"
Światową sławę
na sześć miesięcy i dopiero wtedy jest rozlewany do butelek.<br>Skład mieszanek ziołowo-korzennych to najbardziej chroniona w każdej firmie tajemnica. Bywa, że komponujący aromaty i smaki kiperzy czerpią inspiracje ze starych receptur producentów likierów. Do przygotowania jednego rodzaju aromatycznego wina używa się od trzydziestu do pięćdziesięciu rozmaitych ziół i przypraw. Rozsiane po różnych źródłach informacje pozwalają wymienić przynajmniej kilka z nich: piołun, od którego wermut wziął swą nazwę, kora drzewa chinowego, kolendra, korzeń goryczki górskiej, arcydzięgla i omanu, liście przetacznika i centurii, jałowiec, bez czarny, estragon, majeranek, goździki, cynamon, gałka muszkatołowa, skórki z gorzkich pomarańczy.<br><br>&lt;tit1&gt;"VERMOUTH DI TORINO"&lt;/tit1&gt;<br>Światową sławę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego