Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
g cukru. Pianę dodaj do żółtek, połącz z mąka wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy. Piecz je ok. 30 minut w temperaturze 180-200oC. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrój biszkopt n 2-3 krążki, następnie skrop ciasto rumem.
Utrzyj masło na puszystą masę. Jaja ubij z cukrem na puch w ciepłej kąpieli, a po wystudzeniu wymieszaj je z masłem. Odłóż porcję kremu, resztę zaś wymieszaj z ananasem. Krążki biszkoptu posmaruj kremem, po czym placki ciast ułóż jeden na drugim. Brzeg tortu posmaruj pozostałą porcją kremu, a wierzch udekoruj owocami - świeżymi albo kandyzowanymi
g cukru. Pianę dodaj do żółtek, połącz z mąka wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy. Piecz je ok. 30 minut w temperaturze 180-200oC. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrój biszkopt n 2-3 krążki, następnie skrop ciasto rumem.<br>Utrzyj masło na puszystą masę. Jaja ubij z cukrem na puch w ciepłej kąpieli, a po wystudzeniu wymieszaj je z masłem. Odłóż porcję kremu, resztę zaś wymieszaj z ananasem. Krążki biszkoptu posmaruj kremem, po czym placki ciast ułóż jeden na drugim. Brzeg tortu posmaruj pozostałą porcją kremu, a wierzch udekoruj owocami - świeżymi albo kandyzowanymi
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego