kamizelkach, ale obsługują tak sobie". "Ładne wnętrze, bardziej w stylu austriackim niż polskim", "dużo miejsc". W zimie bywa tłok.<br><gap><br>SILVERTA<br><gap><br>"Nowoczesna z zewnątrz, tradycyjna wewnątrz". "Sporo miejsca". "Pyszna pierś kurczaka w sosie serowym", "nowość - kaczka w sosie żurawinowo-pieprzowym", "20 proc. Zniżki dla motocyklistów". "dobre miejsce na pyszną zabawę i pyszne jedzenie". "W sezonie tłok"<br>STARA KARCZMA<br><gap><br>Łatwo tu trafić, bo restauracja to "duża, drewniana, góralska chata" w centrum Szczyrku. "Bywają tu znani ludzie, kiedy są w Szczyrku, np. Pazura i Lubaszenko", a turyści uwielbiają tam chodzić", "na obiad w dzień, wieczorem na piwo (4,50) albo kolację". "Specjalność zakładu to