Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
sól, pieprz
listek laurowy
Wywar grzybowy połączyć z żurem (ewentualnie uzupełnić wodą). Dodać obrany czosnek i listek laurowy. Chwilę pogotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami.
Przepis na żur
2-3 łyżki żytniej mąki zalać 1/2 litra wody. Wymieszać. Dodać 2-3 obrane ząbki czosnku, skórkę razowego chleba. Naczynie przykryć gazą i odstawić na 5-7 dni w ciepłe miejsce.
Barszcz z uszkami

kilogram buraków, 2 ząbki czosnku, cebula, 30 g suszonych grzybów, porcja włoszczyzny, sól, pieprz. Listek laurowy, ziele angielskie, sok z cytryny, cukier, 2-3 szklanki kwasu buraczanego
?Buraki i włoszczyznę obrać, umyć, pokroić. Cebulę
sól, pieprz<br>listek laurowy<br>Wywar grzybowy połączyć z żurem (ewentualnie uzupełnić wodą). Dodać obrany czosnek i listek laurowy. Chwilę pogotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami.<br>Przepis na żur<br>2-3 łyżki żytniej mąki zalać 1/2 litra wody. Wymieszać. Dodać 2-3 obrane ząbki czosnku, skórkę razowego chleba. Naczynie przykryć gazą i odstawić na 5-7 dni w ciepłe miejsce.<br>Barszcz z uszkami<br>&lt;gap&gt;<br>kilogram buraków, 2 ząbki czosnku, cebula, 30 g suszonych grzybów, porcja włoszczyzny, sól, pieprz. Listek laurowy, ziele angielskie, sok z cytryny, cukier, 2-3 szklanki kwasu buraczanego<br>?Buraki i włoszczyznę obrać, umyć, pokroić. Cebulę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego