Lukrem polać tort.<br>Makowiec z marcepanem.<br><gap><br>Ciasto<br>400 g mąki, szklanka cukru, cukier waniliowy, 3 jajka, 1/2 szklanki mleka, 150 g margaryny, 70 g drożdży, łyżka cukru pudru, tłuszcz do formy<br>Masa<br>szklanka śmietany kremówki, jajko, 150 g zmielonego maku, 200 g masy marcepanowej, 2 łyżki rumu, 100 g rodzynek, łyżeczka startej skórki cytrynowej, łyżeczka cynamonu<br>Śmietankę zagotować z makiem. Dodać pokrojony marcepan i podgrzewać, aż się rozpuści. Do schłodzonej masy dodać rum, bakalie, cynamon i jajko. Wymieszać.<br>Drożdże wymieszać z łyżeczką cukru i mlekiem. Margarynę posiekać z mąką i jajkami. Wyrobić z rozczynem. Uformować w kulę i włożyć do