Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem.
Na płacie z indyka rozsmarować pasztet. Ułożyć n wierzchu polędwicę. Owinąć nicia. Związać. Podsmażyć na pozostałym maśle. Wyjąć.
Cebulę i marchewkę obrać. Grzyby oczyścić. Razem z warzywami drobno pokroić. Podsmażyć na tłuszczu, na którym smażyło się mięso. Zalać rosołem. Zagotować. Na warzywach ułożyć roladę. Piec 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 250oC, co jakiś czas podlewając winem i wytworzonym sosem.
Gotową roladę wyjąć z brytfanny. Sos przetrzeć przez sito. Mięso pokroić w plastry. Podawać z sosem, ziemniakami i brokułami.
Nadziewana grzybami cielęcina z karmelowym sosem

kilogram mięsa z udźca lub łopatki cielęcej, 50 g
zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem.<br>Na płacie z indyka rozsmarować pasztet. Ułożyć n wierzchu polędwicę. Owinąć nicia. Związać. Podsmażyć na pozostałym maśle. Wyjąć.<br>Cebulę i marchewkę obrać. Grzyby oczyścić. Razem z warzywami drobno pokroić. Podsmażyć na tłuszczu, na którym smażyło się mięso. Zalać rosołem. Zagotować. Na warzywach ułożyć roladę. Piec 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 250oC, co jakiś czas podlewając winem i wytworzonym sosem.<br>Gotową roladę wyjąć z brytfanny. Sos przetrzeć przez sito. Mięso pokroić w plastry. Podawać z sosem, ziemniakami i brokułami.<br>Nadziewana grzybami cielęcina z karmelowym sosem<br>&lt;gap&gt;<br>kilogram mięsa z udźca lub łopatki cielęcej, 50 g
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego