Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
z kurczak i gotuj na małym ogniu do miękkości. Ugotowane wyjmij z bulionu i kiedy lekko ostygną, pokrój w jednakowej wielkości, dość grube paseczki. Dopraw pieprzem i solą do smaku.
Orzechy włoskie rozdrobnij w moździerzu lub zmiel w młynku do kawy. Pokrój w drobną kostkę czosnek i cebulę.
Do niewielkiego rondelka przełóż orzechy, cebulę i czosnek, wlej sok z cytryny, jogurt, oliwę z oliwek i 0,8 litra ostudzonego bulionu. Potem zmiksuj sos na gładką masę.
Olej dokładnie wymieszaj z papryką i skrop nim filety drobiowe. Wyłóż mięso na liście kapusty pekińskiej i zalej przygotowanym sosem lub podaj go oddzielnie, w
z kurczak i gotuj na małym ogniu do miękkości. Ugotowane wyjmij z bulionu i kiedy lekko ostygną, pokrój w jednakowej wielkości, dość grube paseczki. Dopraw pieprzem i solą do smaku.<br>Orzechy włoskie rozdrobnij w moździerzu lub zmiel w młynku do kawy. Pokrój w drobną kostkę czosnek i cebulę.<br>Do niewielkiego rondelka przełóż orzechy, cebulę i czosnek, wlej sok z cytryny, jogurt, oliwę z oliwek i 0,8 litra ostudzonego bulionu. Potem zmiksuj sos na gładką masę.<br>Olej dokładnie wymieszaj z papryką i skrop nim filety drobiowe. Wyłóż mięso na liście kapusty pekińskiej i zalej przygotowanym sosem lub podaj go oddzielnie, w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego