Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
40 dag pieczarek, 15 dag orzechów włoskich, 1 cebula (10 dag), 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oleju słonecznikowego, sól, pieprz Migdały zemleć. Cebulę obrać i drobno posiekać. Łodygi selera oczyścić z włókien, umyć i drobno posiekać. Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny. Chleb pokruszyć. W rondlu rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę. Dodać seler i smażyć 3-4 min. Oprószyć mąką, wymieszać, wlać wino i, mieszając, gotować 2-3 min. Wsypać migdały, chleb, płatki, jabłko, dodać rozmącone jajka i doprawić solą oraz pieprzem. Masę dokładnie wymieszać.
Przygotować nadzienie: orzechy zemleć. Cebulę obrać, opłukać i drobno
40 dag pieczarek, 15 dag orzechów włoskich, 1 cebula (10 dag), 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oleju słonecznikowego, sól, pieprz Migdały zemleć. Cebulę obrać i drobno posiekać. Łodygi selera oczyścić z włókien, umyć i drobno posiekać. Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny. Chleb pokruszyć. W rondlu rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę. Dodać seler i smażyć 3-4 min. Oprószyć mąką, wymieszać, wlać wino i, mieszając, gotować 2-3 min. Wsypać migdały, chleb, płatki, jabłko, dodać rozmącone jajka i doprawić solą oraz pieprzem. Masę dokładnie wymieszać.<br>Przygotować nadzienie: orzechy zemleć. Cebulę obrać, opłukać i drobno
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego