Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
na cienki placek, wyłożyć nim posmarowaną tłuszczem formę do tarty.
Szef kuchni radzi
Aby wierzch ciasta nie spiekł się za bardzo, przykryj je folią do pieczenia.
2 Ciasto posmarować dżemem. Owoce umyć oraz wydrylować. Morele z puszki odsączyć i przekroić na pół. W środek każdej połówki moreli włożyć wiśnie. Ułożyć równo owoce przekrojoną stroną na cieście.
3 Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać do niej po kolei: roztrzepane jajka, mąkę, migdały, skórkę cytrynową, cynamon i mleko. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
4 Masę wyłożyć na ciasto. Powierzchnię wyrównać zwilżoną łopatką. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałowymi. Piec 20 minut, potem zmniejszyć
na cienki placek, wyłożyć nim posmarowaną tłuszczem formę do tarty.<br>Szef kuchni radzi<br>Aby wierzch ciasta nie spiekł się za bardzo, przykryj je folią do pieczenia.<br>2 Ciasto posmarować dżemem. Owoce umyć oraz wydrylować. Morele z puszki odsączyć i przekroić na pół. W środek każdej połówki moreli włożyć wiśnie. Ułożyć równo owoce przekrojoną stroną na cieście.<br>3 Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać do niej po kolei: roztrzepane jajka, mąkę, migdały, skórkę cytrynową, cynamon i mleko. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.<br>4 Masę wyłożyć na ciasto. Powierzchnię wyrównać zwilżoną łopatką. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałowymi. Piec 20 minut, potem zmniejszyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego