Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Doprawić solą i pieprzem. Masę dokładnie wymieszać.
* Formę posmarować łyżką masła, oprószyć mąką i napełnić przygotowaną masą. Piec w temp. 200 stopni przez 40 minut.
* Babkę wyłożyć na talerz przybrany liśćmi sałaty i polać resztą stopionego masła.

Kotlet nie tylko dla jarosza
Aby delektować się smakiem oraz aromatem chrupiących i rumianych kotletów, wcale nie trzeba jadać mięsa. Amatorzy warzyw i nabiału śmiało wiec mogą sięgać po ulubioną kapustę lub biały ser.
Rosoł jajeczny z grzankami,
kotlety z kapusty.
* Czas przygotowania zupy 15 minut
* Czas przygotowania II dania 40 minut
Składniki: 2 jajka, 2 kostki bulionu drobiowego, łyżka kaszy kukurydzianej, 4 kromki
Doprawić solą i pieprzem. Masę dokładnie wymieszać.<br>* Formę posmarować łyżką masła, oprószyć mąką i napełnić przygotowaną masą. Piec w temp. 200 stopni przez 40 minut.<br>* Babkę wyłożyć na talerz przybrany liśćmi sałaty i polać resztą stopionego masła.<br>&lt;page nr=9&gt;<br>&lt;tit&gt;Kotlet nie tylko dla jarosza&lt;/&gt;<br>Aby delektować się smakiem oraz aromatem chrupiących i rumianych kotletów, wcale nie trzeba jadać mięsa. Amatorzy warzyw i nabiału śmiało wiec mogą sięgać po ulubioną kapustę lub biały ser.<br>&lt;name type="prod"&gt;Rosoł jajeczny z grzankami&lt;/&gt;,<br>&lt;name type="prod"&gt;kotlety z kapusty&lt;/&gt;.<br>* Czas przygotowania zupy 15 minut<br>* Czas przygotowania II dania 40 minut<br>Składniki: 2 jajka, 2 kostki bulionu drobiowego, łyżka kaszy kukurydzianej, 4 kromki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego