Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
odciąć głowę i płetwę ogonową, ale ich nie wyrzucać. Podzielić karpia na filety, usunąć ości. Mięso pokroić w duże kostki, oprószyć solą. Cebule obrać, pokroić w krążki. Pomidory i papryki oczyścić i pociąć na kawałki. Do dużego garnka wlać 1 i 1/4 litra wody, dobrze osolić, wrzucić do niej rybi ogon i głowę orz cebulę, paprykę i pomidory. Gotować 30 min na wolnym ogniu. Wywar przecedzić, wymieszać z koncentratem pomidorowym, doprawić do smaku. Do wywaru dodać filetowaną rybę i gotować 20 min.

DRUGIE DANIE Ratatouille
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Bakłażany i cukinię umyć, osuszyć, pokroić w plasterki o grubości 1
odciąć głowę i płetwę ogonową, ale ich nie wyrzucać. Podzielić karpia na filety, usunąć ości. Mięso pokroić w duże kostki, oprószyć solą. Cebule obrać, pokroić w krążki. Pomidory i papryki oczyścić i pociąć na kawałki. Do dużego garnka wlać 1 i 1/4 litra wody, dobrze osolić, wrzucić do niej rybi ogon i głowę orz cebulę, paprykę i pomidory. Gotować 30 min na wolnym ogniu. Wywar przecedzić, wymieszać z koncentratem pomidorowym, doprawić do smaku. Do wywaru dodać filetowaną rybę i gotować 20 min.<br>&lt;gap&gt;<br>DRUGIE DANIE Ratatouille<br>SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:<br>&lt;gap&gt;<br>Bakłażany i cukinię umyć, osuszyć, pokroić w plasterki o grubości 1
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego