Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
to wszystkie pasticci di maccheroni, czyli zapiekanki makaronowe ze środkowych i północnych Włoch, gdzie makaron z sosem mięsnym jest opiekany w cieście kruchym i słodkim. W średniowieczu jadało się makaron gotowany w mleku, z cynamonem i cukrem, ale obecnie słodki wariant prawie całkiem odszedł już w zapomnienie. Zostały tylko jakieś rzadkie pozostałości.
JM: Czy obraża Cię określenie "makaroniarz"?
TC-B: To zależy od kontekstu oraz tonu, jakim jest to powiedziane. Wiem, że obraża to moje dzieci - właśnie dlatego, że spotykają się z nim w sytuacjach agresywnych kiedy ktoś chce je urazić. Nie lubią, kiedy ludzie się śmieją, że jedzą dużo makaronu
to wszystkie pasticci di maccheroni, czyli zapiekanki makaronowe ze środkowych i północnych Włoch, gdzie makaron z sosem mięsnym jest opiekany w cieście kruchym i słodkim. W średniowieczu jadało się makaron gotowany w mleku, z cynamonem i cukrem, ale obecnie słodki wariant prawie całkiem odszedł już w zapomnienie. Zostały tylko jakieś rzadkie pozostałości.<br>JM: Czy obraża Cię określenie "makaroniarz"?<br>TC-B: To zależy od kontekstu oraz tonu, jakim jest to powiedziane. Wiem, że obraża to moje dzieci - właśnie dlatego, że spotykają się z nim w sytuacjach agresywnych kiedy ktoś chce je urazić. Nie lubią, kiedy ludzie się śmieją, że jedzą dużo makaronu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego