Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Pani
Nr: 5
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1993
filetów z sardeli (anchois), 3 łyżki utartego, ostrego sera, 3 ząbki czosnku, świeżo zmielony pieprz.
Kromki bułki (bez skórki) pokrajać w kostkę. Na dużą patelnię z rozgrzaną oliwą włożyć 2 roztarte ząbki czosnku, smażyć przez chwilę, następnie dodać kostki bułki i smażyć dalej na dużym ogniu aż się zarumienią. Listki sałaty starannie wypłukać, osączyć i osuszyć w czystej ściereczce, porozdzielać na kawałki, , przełożyć do natartej ząbkiem czosnku głębokiej salaterki, wlać 8 łyżek oliwy, dokładnie wymieszać. Jajko włożyć do wrzątku, gotować przez minutę, rozbić nad sałatą, wlać sok z cytryny, dodać sardelę lub śledzia, doprawić pieprzem i utartym serem, starannie wymieszać. Wsypać
filetów z sardeli (anchois), 3 łyżki utartego, ostrego sera, 3 ząbki czosnku, świeżo zmielony pieprz&lt;/&gt;.<br> Kromki bułki (bez skórki) pokrajać w kostkę. Na dużą patelnię z rozgrzaną oliwą włożyć 2 roztarte ząbki czosnku, smażyć przez chwilę, następnie dodać kostki bułki i smażyć dalej na dużym ogniu aż się zarumienią. Listki sałaty starannie wypłukać, osączyć i osuszyć w czystej ściereczce, porozdzielać na kawałki, , przełożyć do natartej ząbkiem czosnku głębokiej salaterki, wlać 8 łyżek oliwy, dokładnie wymieszać. Jajko włożyć do wrzątku, gotować przez minutę, rozbić nad sałatą, wlać sok z cytryny, dodać sardelę lub śledzia, doprawić pieprzem i utartym serem, starannie wymieszać. Wsypać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego