Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
z zimną wodą. Potrawę należy najpierw doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować, aż mięso zrobi się miękkie. Jego smak wzbogać warzywa, dodane do gotującej się wody: pokrojona w talarki marchewka, seler, por i cebula oraz wiązka aromatycznych ziół.
Szef kuchni radzi
Zamiast gazy możesz wykorzystać kawałek lnianej ściereczki albo zawiązać zioła w liściach selera i ciasno owinąć nicią.
Makaron, ryz czy lane kluseczki?
W zależności od upodobań domowników, rosół można podawać czysty w filiżance, z makaronem, ryżem, lanymi kluseczkami lub ugotowanym na gęsto grysikiem.
CZAS GOTOWANIA KURCZAKA

Aby sprawdzić, czy mięso jest gotowe, trzeba podważyć udko kurczaka. Jeśli
z zimną wodą. Potrawę należy najpierw doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować, aż mięso zrobi się miękkie. Jego smak wzbogać warzywa, dodane do gotującej się wody: pokrojona w talarki marchewka, seler, por i cebula oraz wiązka aromatycznych ziół.<br>Szef kuchni radzi<br>Zamiast gazy możesz wykorzystać kawałek lnianej ściereczki albo zawiązać zioła w liściach selera i ciasno owinąć nicią.<br>Makaron, ryz czy lane kluseczki?<br>W zależności od upodobań domowników, rosół można podawać czysty w filiżance, z makaronem, ryżem, lanymi kluseczkami lub ugotowanym na gęsto grysikiem.<br>CZAS GOTOWANIA KURCZAKA<br>&lt;gap&gt;<br>Aby sprawdzić, czy mięso jest gotowe, trzeba podważyć udko kurczaka. Jeśli
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego