Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
znowu do lodówki na 3- 4 godziny lub do stężenia masy. Ostrożnie wyjąć ciasto z tortownicy. Sernik udekorować całymi owocami i listkami mięty.
DESERY 3
GALARETKA Z CZARNYCH PORZECZEK WINIE
TRADYCYJNE
Wspaniałe połączenie - czarne porzeczki i porto. Galaretka jest wyśmienitym deserem, niestety, tylko dla dorosłych. Dekorujemy ją śmietanką oraz galaretkowymi serduszkami.

350 g (ok. 1,5 szkl.) cukru
700 g czarnych, umytych i odcedzonych porzeczek
300 ml rubinowego porto
25 g (9 łyżeczek) żelatyny
150 ml skondensowanego słodkiego mleczka
1 Cukier i czarne porzeczki podgrzewać w rondelku na małym ogniu, aż do rozgotowania owoców. Następnie przetrzeć masę przez sitko.
2 Do
znowu do lodówki na 3- 4 godziny lub do stężenia masy. Ostrożnie wyjąć ciasto z tortownicy. Sernik udekorować całymi owocami i listkami mięty.<br> DESERY 3<br>GALARETKA Z CZARNYCH PORZECZEK WINIE<br>TRADYCYJNE<br>Wspaniałe połączenie - czarne porzeczki i porto. Galaretka jest wyśmienitym deserem, niestety, tylko dla dorosłych. Dekorujemy ją śmietanką oraz galaretkowymi serduszkami.<br>&lt;gap&gt;<br>350 g (ok. 1,5 szkl.) cukru <br>700 g czarnych, umytych i odcedzonych porzeczek<br>300 ml rubinowego porto<br>25 g (9 łyżeczek) żelatyny<br>150 ml skondensowanego słodkiego mleczka<br>1 Cukier i czarne porzeczki podgrzewać w rondelku na małym ogniu, aż do rozgotowania owoców. Następnie przetrzeć masę przez sitko.<br>2 Do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego