Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
innych potraw mięsnych, pieczonego drobiu, wędlin, sosów ostrych, pikantnych zup, sałatek, past mięsnych i półmięsnych.




Sałatka z kapusty

Kapustę - jeśli jest zbyt kwaśna - opłukać, dokładnie odcisnąć, pokroić dość drobno ostrym nożem, marchewki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, rodzynki opłukać, namoczyć w ciepłej wodzie, dokładnie osączyć n sicie, posiekaną kapustę wymieszać ze startą marchwią i osączonymi rodzynkami, sałatkę przyprawić do smaku solą i mielonym pieprzem, polać drobno posiekaną natką pietruszki.

Dyniowe racuchy

Dynię obrać, oddzielić pestki, zetrzeć na tarce, wymieszać z mąką i jajkiem, dodać do smaku soli i pieprzu.
Na patelni rozgrzać olej, łyżką kłaść niewielkie placuszki
innych potraw mięsnych, pieczonego drobiu, wędlin, sosów ostrych, pikantnych zup, sałatek, past mięsnych i półmięsnych.<br>&lt;gap&gt;&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Sałatka z kapusty&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Kapustę - jeśli jest zbyt kwaśna - opłukać, dokładnie odcisnąć, pokroić dość drobno ostrym nożem, marchewki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, rodzynki opłukać, namoczyć w ciepłej wodzie, dokładnie osączyć n sicie, posiekaną kapustę wymieszać ze startą marchwią i osączonymi rodzynkami, sałatkę przyprawić do smaku solą i mielonym pieprzem, polać drobno posiekaną natką pietruszki.<br><br>&lt;tit&gt;Dyniowe racuchy&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Dynię obrać, oddzielić pestki, zetrzeć na tarce, wymieszać z mąką i jajkiem, dodać do smaku soli i pieprzu.<br>Na patelni rozgrzać olej, łyżką kłaść niewielkie placuszki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego