innych potraw mięsnych, pieczonego drobiu, wędlin, sosów ostrych, pikantnych zup, sałatek, past mięsnych i półmięsnych.<br><gap></><br><br><div type="advert" sub="food"><br><br><tit>Sałatka z kapusty</><br><gap><br>Kapustę - jeśli jest zbyt kwaśna - opłukać, dokładnie odcisnąć, pokroić dość drobno ostrym nożem, marchewki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, rodzynki opłukać, namoczyć w ciepłej wodzie, dokładnie osączyć n sicie, posiekaną kapustę wymieszać ze startą marchwią i osączonymi rodzynkami, sałatkę przyprawić do smaku solą i mielonym pieprzem, polać drobno posiekaną natką pietruszki.<br><br><tit>Dyniowe racuchy</><br><gap><br>Dynię obrać, oddzielić pestki, zetrzeć na tarce, wymieszać z mąką i jajkiem, dodać do smaku soli i pieprzu.<br>Na patelni rozgrzać olej, łyżką kłaść niewielkie placuszki