Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
dotyczy to miodu gryczanego, który z upływem czasu staje się prawie czarny. Kupując miód zwracaj uwagę na jego konsystencję - im bardziej skrystalizowany, tym lepiej. Miód bardzo krótko zachowuje płynną postać. Jeżeli długo się nie krystalizuje, oznacza to, że był przechowywany w zbyt wysokiej temperaturze i tym sposobem stał się zwyczajnym słodzikiem pozbawionym witamin.

Osłodź sobie życie
Pyszny, słodki miód z powodzeniem zastąpi cukier, a jest od niego bardziej wartościowy: zawiera cenne witaminy i minerały! Do herbaty lub ciasta wybieraj jasne miody, ponieważ są łagodniejsze niż ciemne, które często mają ziołowy posmak. Cukry, czyli węglowodany, są podstawowym źródłem energii. Aby organizm mógł
dotyczy to miodu gryczanego, który z upływem czasu staje się prawie czarny. Kupując miód zwracaj uwagę na jego konsystencję - im bardziej skrystalizowany, tym lepiej. Miód bardzo krótko zachowuje płynną postać. Jeżeli długo się nie krystalizuje, oznacza to, że był przechowywany w zbyt wysokiej temperaturze i tym sposobem stał się zwyczajnym słodzikiem pozbawionym witamin.<br><br>Osłodź sobie życie<br>Pyszny, słodki miód z powodzeniem zastąpi cukier, a jest od niego bardziej wartościowy: zawiera cenne witaminy i minerały! Do herbaty lub ciasta wybieraj jasne miody, ponieważ są łagodniejsze niż ciemne, które często mają ziołowy posmak. Cukry, czyli węglowodany, są podstawowym źródłem energii. Aby organizm mógł
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego