Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
czekolady, należy poddać ją procesowi uszlachetniania. Miazgę miesza się z innymi składnikami aż osiągnie konsystencje wyrobionego ciasta. Ta masa czekoladowa jest następnie przepuszczana przez serie walców, dzięki czemu staje się cienka jak opłatek.
...i już mamy czekoladę.
Teraz należy ja poddać konszowaniu, czyli mieszaniu płynnej czekolady, co wzmacnia jej walory smakowe i zapachowe, dodaje łagodności i aksamitnej gładkości. W tej fazie produkcji masa czekoladowa jest wzbogacana dodatkami nadającymi jej smak i aromat.
Ostatecznie płynną czekoladę poddaje się temperowaniu - ostrożnemu procesowi podgrzewania i schładzania, dzięki czemu czekolada nabywa najwyższych cech jakościowych, tj. połysku, odpowiedniego przełamywania się itp. Ponadto staje się bardziej odporna
czekolady, należy poddać ją procesowi uszlachetniania. Miazgę miesza się z innymi składnikami aż osiągnie konsystencje wyrobionego ciasta. Ta masa czekoladowa jest następnie przepuszczana przez serie walców, dzięki czemu staje się cienka jak opłatek.<br>...i już mamy czekoladę.<br>Teraz należy ja poddać konszowaniu, czyli mieszaniu płynnej czekolady, co wzmacnia jej walory smakowe i zapachowe, dodaje łagodności i aksamitnej gładkości. W tej fazie produkcji masa czekoladowa jest wzbogacana dodatkami nadającymi jej smak i aromat.<br>Ostatecznie płynną czekoladę poddaje się temperowaniu - ostrożnemu procesowi podgrzewania i schładzania, dzięki czemu czekolada nabywa najwyższych cech jakościowych, tj. połysku, odpowiedniego przełamywania się itp. Ponadto staje się bardziej odporna
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego