Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Wszystkie warzyw przełóż na patelnię, na której smażyła się cebula i duś na małym ogniu około 5 minut.
Obierz i pokrój w drobną kostkę ziemniaki.
Soczewicę i ziemniaki zlej 1,5-2 litrami wody i zagotuj. Gdy woda zacznie wrzeć, przełóż do garnka podduszone warzywa, dopraw sól i pieprzem do smaku. Gotuj, aż wszystkie składniki będą dostatecznie miękkie.
Parówki pokrój w niewielkie kawałki, lekko podsmaż je na oleju i 5 minut przed końcem gotowania włóż do zupy.
Wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody przecier pomidorowy i dodaj go do zupy na krótko przed końcem gotowania. Przed podaniem posyp zupę drobno posiekaną
Wszystkie warzyw przełóż na patelnię, na której smażyła się cebula i duś na małym ogniu około 5 minut.<br>Obierz i pokrój w drobną kostkę ziemniaki.<br>Soczewicę i ziemniaki zlej 1,5-2 litrami wody i zagotuj. Gdy woda zacznie wrzeć, przełóż do garnka podduszone warzywa, dopraw sól i pieprzem do smaku. Gotuj, aż wszystkie składniki będą dostatecznie miękkie.<br>Parówki pokrój w niewielkie kawałki, lekko podsmaż je na oleju i 5 minut przed końcem gotowania włóż do zupy.<br>Wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody przecier pomidorowy i dodaj go do zupy na krótko przed końcem gotowania. Przed podaniem posyp zupę drobno posiekaną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego