Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Atlantyckim wzdłuż wybrzeży Ameryki i Kanady. Mięso tego skorupiak jest białe, zwarte, bardzo delikatne i smaczne, a przede wszystkim nietłuste oraz bogate w białko. W czasie gotowania pancerz zmienia barwę z ciemnoniebieskiej na mono czerwoną. Podaje się go w całości lub sporządza na bazie jego mięsa sałatki, i suflety. Najlepiej smakuje obsmażony w oliwie, a następnie duszony w białym winie zmieszanym z wywarem z ryb, czosnku, papryki, pomidorów, natki pietruszki i estragonu.
Masz nie lada kłopot. Z naszej encyklopedii zniknęły wszystkie hasła! Jak je odnaleźć? Spróbuj najpierw rozwiązać krzyżówkę. Na różowych polach zostały ukryte nazwy potraw, składników i technik kulinarnych. Wstaw
Atlantyckim wzdłuż wybrzeży Ameryki i Kanady. Mięso tego skorupiak jest białe, zwarte, bardzo delikatne i smaczne, a przede wszystkim nietłuste oraz bogate w białko. W czasie gotowania pancerz zmienia barwę z ciemnoniebieskiej na mono czerwoną. Podaje się go w całości lub sporządza na bazie jego mięsa sałatki, i suflety. Najlepiej smakuje obsmażony w oliwie, a następnie duszony w białym winie zmieszanym z wywarem z ryb, czosnku, papryki, pomidorów, natki pietruszki i estragonu.<br>Masz nie lada kłopot. Z naszej encyklopedii zniknęły wszystkie hasła! Jak je odnaleźć? Spróbuj najpierw rozwiązać krzyżówkę. Na różowych polach zostały ukryte nazwy potraw, składników i technik kulinarnych. Wstaw
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego