Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
awokado musi być odpowiednio miękki albo trzeba mu pozwolić dojrzewać kilka dni w domu. Potem usunąć pestkę, a miejsce po niej wypełnić farszem. Awokado pokrojone w kostkę lub plasterki, posypane solą i pieprzem, skropione sokiem z cytryny stanowi świetną sałatkę. Można je również wymieszać z pokrojonym grejpfrutem albo utartym miąższem smarować świeżą bułeczkę.

AWOKADO Z SZYNKĄ

1 owoc awokado (20 dag), 10 dag szynki albo 10 dag krewetek lub krabów, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz
Owoc umyć, wytrzeć, przekroić na pół i usunąć pestkę. Szynkę drobno pokroić, wymieszać z majonezem, doprawić solą oraz pieprzem i wypełnić tym farszem miejsce po pestce
awokado musi być odpowiednio miękki albo trzeba mu pozwolić dojrzewać kilka dni w domu. Potem usunąć pestkę, a miejsce po niej wypełnić farszem. Awokado pokrojone w kostkę lub plasterki, posypane solą i pieprzem, skropione sokiem z cytryny stanowi świetną sałatkę. Można je również wymieszać z pokrojonym grejpfrutem albo utartym miąższem smarować świeżą bułeczkę.<br><br>&lt;tit&gt;AWOKADO Z SZYNKĄ&lt;/&gt;<br><br>1 owoc awokado (20 dag), 10 dag szynki albo 10 dag krewetek lub krabów, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz<br>Owoc umyć, wytrzeć, przekroić na pół i usunąć pestkę. Szynkę drobno pokroić, wymieszać z majonezem, doprawić solą oraz pieprzem i wypełnić tym farszem miejsce po pestce
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego