Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
na tarce do jarzyn. Dodać do ciasta wraz z rodzynkami oraz orzechami i wymieszać.
Formę do pieczenia wysmarować margaryną i posypać mąką. Włożyć ciasto i piec 60 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić. Przygotować polewę: czekoladę połamać, włożyć do rondelka, zalać śmietanką i wstawić do większego garnka z gorącą wodą. Ogrzewać, mieszając, do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Chłodne ciasto polać polewą.
Przepisy: Teresa Miazgowska
Aranżacja: Agnieszka Wolniak
Zdjęcia: Michał Wolniak



specjały

Zapach domowej szarlotki i nadziewanej jabłkami kaczki znają miliony ludzi na całym świecie, bo jest to aromat najczęściej uprawianych i jadanych
na tarce do jarzyn. Dodać do ciasta wraz z rodzynkami oraz orzechami i wymieszać.<br>Formę do pieczenia wysmarować margaryną i posypać mąką. Włożyć ciasto i piec 60 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić. Przygotować polewę: czekoladę połamać, włożyć do rondelka, zalać śmietanką i wstawić do większego garnka z gorącą wodą. Ogrzewać, mieszając, do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Chłodne ciasto polać polewą.<br>&lt;au&gt;Przepisy: Teresa Miazgowska<br>Aranżacja: Agnieszka Wolniak<br>Zdjęcia: Michał Wolniak&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="art"&gt;<br><br>&lt;tit&gt;specjały&lt;/&gt;<br><br>Zapach domowej szarlotki i nadziewanej jabłkami kaczki znają miliony ludzi na całym świecie, bo jest to aromat najczęściej uprawianych i jadanych
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego