Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
przybrać gałązkami pietruszki.
Podawać z pieczywem.
(4-5 porcji)
Teresa Miazgowska


Przyjęcia
WIELKANOCNE UCZTOWANIE
Śniadanie wielkanocne trwa niekiedy wiele godzin i jest tak obfite, że na kolejny posiłek nie ma już czasu ani ochoty. Ale jeśli chcą Państwo przygotować świąteczny obiad, przedstawiamy interesującą propozycję.
W sałatce można wykorzystać pozostałą ze śniadania białą kiełbasę, w zupie - kawałki wędzonej szynki, a w farszu do mostka cielęcego - trochę zmielonych resztek wędlin lub boczku.
Przystawki do obiadu radzimy wzbogacić wędlinami i jajkami wielkanocnymi, a po deserze podać kawę, herbatę oraz baby, serniki i mazurki.
PROPONUJEMY MENU DLA CZTERECH OSÓB:
PRZYSTAWKI:
SCHAB PARZONY Z SOSEM ŚLIWKOWYM
przybrać gałązkami pietruszki.<br>Podawać z pieczywem.<br>(4-5 porcji)<br>&lt;au&gt;Teresa Miazgowska&lt;/au&gt;&lt;/div&gt;<br><br><br>&lt;div&gt;&lt;tit&gt;Przyjęcia&lt;/tit&gt;<br>&lt;tit&gt;WIELKANOCNE UCZTOWANIE&lt;/tit&gt;<br>&lt;intro&gt;Śniadanie wielkanocne trwa niekiedy wiele godzin i jest tak obfite, że na kolejny posiłek nie ma już czasu ani ochoty. Ale jeśli chcą Państwo przygotować świąteczny obiad, przedstawiamy interesującą propozycję.&lt;/intro&gt;<br>W sałatce można wykorzystać pozostałą ze śniadania białą kiełbasę, w zupie - kawałki wędzonej szynki, a w farszu do mostka cielęcego - trochę zmielonych resztek wędlin lub boczku.<br>Przystawki do obiadu radzimy wzbogacić wędlinami i jajkami wielkanocnymi, a po deserze podać kawę, herbatę oraz baby, serniki i mazurki.<br>PROPONUJEMY MENU DLA CZTERECH OSÓB:<br>PRZYSTAWKI:<br>SCHAB PARZONY Z SOSEM ŚLIWKOWYM
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego