Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 09.00
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2000
amerykańskim rynku ok. 40% soi pochodzi z odmian transgenicznych). Dodatki z kukurydzy czy właśnie soi znajdziesz w wyrobach cukierniczych, koncentratach spożywczych, sosach, zupach błyskawicznych, płatkach śniadaniowych, przyprawach, konserwach, itd. Jest zrozumiałe, że możesz mieć wątpliwości: czy to jest na pewno zdrowe?

Kto się boi GMO

Przed rokiem OBOP przeprowadził ogólnopolski sondaż na temat biotechnologii i inżynierii genetycznej. Okazało się, że połowa społeczeństwa uznała żywność transgeniczną za nienaturalną i niezdrową, drugie pięćdziesiąt procent opowiedziało się "za". Dokładnie tak samo jest wśród naukowców i lekarzy. Wielu z nich uważa, że produkty zmienione genetycznie nie są wartościowe i że poprawianie przyrody na siłę może
amerykańskim rynku ok. 40% soi pochodzi z odmian transgenicznych). Dodatki z kukurydzy czy właśnie soi znajdziesz w wyrobach cukierniczych, koncentratach spożywczych, sosach, zupach błyskawicznych, płatkach śniadaniowych, przyprawach, konserwach, itd. Jest zrozumiałe, że możesz mieć wątpliwości: czy to jest na pewno zdrowe? <br><br>&lt;tit&gt;Kto się boi GMO&lt;/&gt;<br><br>Przed rokiem OBOP przeprowadził ogólnopolski sondaż na temat biotechnologii i inżynierii genetycznej. Okazało się, że połowa społeczeństwa uznała żywność transgeniczną za nienaturalną i niezdrową, drugie pięćdziesiąt procent opowiedziało się "za". Dokładnie tak samo jest wśród naukowców i lekarzy. Wielu z nich uważa, że produkty zmienione genetycznie nie są wartościowe i że poprawianie przyrody na siłę może
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego