Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
startym żółtym serem (najlepiej lekko pikantnym) i wstaw do piekarnika na około 50 minut, aż ser się roztopi i lekko zrumieni.
Przygotuj sos. W małym rondelku roztop masło, dodaj mąkę i starannie wymieszaj na jednolitą masę (nie powinno być w niej żadnych grudek). Dodaj śmietanę i stale mieszając, gotuj, aż sos zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem do smaku, dodaj szczyptę gałki muszkatołowej, wymieszaj. Zalej sosem zapiekankę i odstaw na kilka minut.
Danie podawaj gorące, z pieczywem, obficie posypane zieleniną.
RADA: zamiast brokułów do zapiekanki równie dobrze możesz użyć kalafiora. Potrawa będzie miała wówczas delikatniejszy smak.
DOBRE RADY MIĘSO
OGÓRKI Z CIELĘCINĄ
startym żółtym serem (najlepiej lekko pikantnym) i wstaw do piekarnika na około 50 minut, aż ser się roztopi i lekko zrumieni.<br>Przygotuj sos. W małym rondelku roztop masło, dodaj mąkę i starannie wymieszaj na jednolitą masę (nie powinno być w niej żadnych grudek). Dodaj śmietanę i stale mieszając, gotuj, aż sos zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem do smaku, dodaj szczyptę gałki muszkatołowej, wymieszaj. Zalej sosem zapiekankę i odstaw na kilka minut.<br>Danie podawaj gorące, z pieczywem, obficie posypane zieleniną.<br>RADA: zamiast brokułów do zapiekanki równie dobrze możesz użyć kalafiora. Potrawa będzie miała wówczas delikatniejszy smak.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt; MIĘSO<br>OGÓRKI Z CIELĘCINĄ
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego