Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
g twarogu
2-3 łyżki stołowe śmietany
lub mleka,
po 1 łyżce stołowej drobno
posiekanej natki pietruszki
i koperku lub szczypiorku,
5 dużych rzodkiewek,
1 łyżeczka kminku,
1 łyżka stołowa ostrego sosu
pomidorowego lub keczupu,
1-2 jabłka,
sól do smaku
Nietłusty twaróg dokładnie rozetrzyj lub zmiksuj na gładką masę, stopniowo dodając mleko lub śmietanę. Masę twarogową dopraw do smaku solą i podziel na cztery części.
Pod bieżącą wodą starannie opłucz świeżą zieleninę. Dokładnie osącz i drobniutko posiekaj. Dodaj ja do jednej części masy twarogowej. Opłucz i zetrzyj na tarce rzodkiewki, dodaj je do drugiej części twarogu razem z kminkiem. Trzecią
g twarogu<br>2-3 łyżki stołowe śmietany<br>lub mleka,<br>po 1 łyżce stołowej drobno <br>posiekanej natki pietruszki <br>i koperku lub szczypiorku,<br>5 dużych rzodkiewek,<br>1 łyżeczka kminku,<br>1 łyżka stołowa ostrego sosu<br>pomidorowego lub keczupu,<br>1-2 jabłka,<br>sól do smaku<br>Nietłusty twaróg dokładnie rozetrzyj lub zmiksuj na gładką masę, stopniowo dodając mleko lub śmietanę. Masę twarogową dopraw do smaku solą i podziel na cztery części.<br>Pod bieżącą wodą starannie opłucz świeżą zieleninę. Dokładnie osącz i drobniutko posiekaj. Dodaj ja do jednej części masy twarogowej. Opłucz i zetrzyj na tarce rzodkiewki, dodaj je do drugiej części twarogu razem z kminkiem. Trzecią
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego