miodzie i imbirze, <orig>frykadle</>, steki bałkańskie, karczek w oscypku oraz warzywa i pstrąga z grilla. Towarzyszyły temu <orig>dipy</>, czyli sosy z buraczków oraz ziołowo-czosnkowy. Wszystko było odpowiednio przyprawione i podane. - Wygraliśmy chociaż przeciwnicy z hotelu "Forum" z Warszawy zdobyli tyle samo punktów - opowiadają. - Jacka Kuronia ujęliśmy jednak poczuciem humoru, swobodą i tym, że postawiliśmy na naturalność, a o to przecież też chodzi w grillowaniu.<br>Dla zakopiańczyków, którzy przywieźli ze Szklarskiej Poręby puchar, srebrny grill i tysiąc złotych, nie była to pierwsza nagroda. Dwa lata temu zajęli drugie miejsce w I Ogólnopolskim Pucharze Kuchni Regionalnych.<br><au>jof, (aza)</></><br><br><div type="art"><br><br><tit>Fundowane kolonie</tit><br><br>1 sierpnia