seler, rzodkiewki, pieczarki, paprykę, ogórek i cykorię pokroić w grubą kostkę. Dodać do sałaty. Na końcu dodać ser <name type="prod">feta</> pokrojony w kostkę i pomidorki. Całość delikatnie wymieszać.<br><br>raclette rybne<br>Opakowanie sera <name type="prod">Feta</> z <name type="org">Mlekovity</>: 25 dag startego sera <name type="prod">Sokół</>, 5 dag filetów z sardeli (ze słoika); 50 dag pomidorów; 4 szalotki drobno posiekane; 2 ząbki czosnku drobno posiekane; 15 drobno posiekanych oliwek; 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek; 1 łyżeczka wódki anyżowej; mielony biały pieprz.<br>Filety z sardeli opłukać, odsączyć i drobno posiekać. Następnie połączyć je z przygotowanym wcześniej czosnkiem, szalotką, oliwkami i pietruszką, połać oliwą, anyżówką, przyprawić pieprzem i dokładnie