Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
trzeba jadać mięsa. Amatorzy warzyw i nabiału śmiało wiec mogą sięgać po ulubioną kapustę lub biały ser.
Rosoł jajeczny z grzankami,
kotlety z kapusty.
* Czas przygotowania zupy 15 minut
* Czas przygotowania II dania 40 minut
Składniki: 2 jajka, 2 kostki bulionu drobiowego, łyżka kaszy kukurydzianej, 4 kromki czerstwej bulki, po szczypcie mielonego imbiru i gałki muszkatołowej, pieprz, sól, kilka gałązek natki.
Przygotowanie:
* Do garnka wlać litr wody i wrzucić kostki bulionowe. Do wrzącego rosołu wsypać, cały czas mieszając, kasze kukurydzianą, chwilę gotować.
* Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem, wlać do zupy i gotować, póki nie wypłyną na powierzchnię. Zupę doprawić do
trzeba jadać mięsa. Amatorzy warzyw i nabiału śmiało wiec mogą sięgać po ulubioną kapustę lub biały ser.<br>&lt;name type="prod"&gt;Rosoł jajeczny z grzankami&lt;/&gt;,<br>&lt;name type="prod"&gt;kotlety z kapusty&lt;/&gt;.<br>* Czas przygotowania zupy 15 minut<br>* Czas przygotowania II dania 40 minut<br>Składniki: 2 jajka, 2 kostki bulionu drobiowego, łyżka kaszy kukurydzianej, 4 kromki czerstwej bulki, po szczypcie mielonego imbiru i gałki muszkatołowej, pieprz, sól, kilka gałązek natki.<br>Przygotowanie:<br>* Do garnka wlać litr wody i wrzucić kostki bulionowe. Do wrzącego rosołu wsypać, cały czas mieszając, kasze kukurydzianą, chwilę gotować.<br>* Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem, wlać do zupy i gotować, póki nie wypłyną na powierzchnię. Zupę doprawić do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego