Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Przygotuj marynatę. Dokładnie wymieszaj wódkę z ostrym sosem sojowym,, dodaj zmiażdżone w prasce ząbki czosnku, jeszcze raz wymieszaj i przygotowanym sosem zalej kawałki ryby. Pozostaw je w marynacie około 30-40 minut.
Po upływie tego czasu wyjmij rybę z marynaty, oprósz mąką i nadziej na drewniane szpikulce do szaszłyków.
Na dużej płaskiej patelni mocno rozgrzej olej, zmniejsz ogień i ze wszystkich stron obsmaż szaszłyki (mniej więcej po 5 minut z każdej strony).
Usmażone, lekko zrumienione szaszłyki wyłóż na płaski półmisek, udekoruj gałązkami natki pietruszki i obficie posyp drobno posiekanym koperkiem. Dookoła ułóż kilka ładnych liści sałaty strzępiastej
świeżo zmielonym czarnym pieprzem.<br>Przygotuj marynatę. Dokładnie wymieszaj wódkę z ostrym sosem sojowym,, dodaj zmiażdżone w prasce ząbki czosnku, jeszcze raz wymieszaj i przygotowanym sosem zalej kawałki ryby. Pozostaw je w marynacie około 30-40 minut.<br>Po upływie tego czasu wyjmij rybę z marynaty, oprósz mąką i nadziej na drewniane szpikulce do szaszłyków.<br>Na dużej płaskiej patelni mocno rozgrzej olej, zmniejsz ogień i ze wszystkich stron obsmaż szaszłyki (mniej więcej po 5 minut z każdej strony).<br>Usmażone, lekko zrumienione szaszłyki wyłóż na płaski półmisek, udekoruj gałązkami natki pietruszki i obficie posyp drobno posiekanym koperkiem. Dookoła ułóż kilka ładnych liści sałaty strzępiastej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego