Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
z wywaru, osączyć, podawać z sosem przygotowanym ze śmietany wymieszanej z chrzanem, posypać listkami natką pietruszki.


DOBRE RADY

PRZEKĄSKA
NADZIEWANA BUŁKA

Z weki (ale nie bagietki) odetnij piętki z obu stron i ostrożnie, by nie uszkodzić skórki, wydrąż miąższ. Przełóż go do miski. Dodaj rybę z puszki (idealnie nadają się szprotki w oleju) razem z olejem i dokładnie rozetrzyj z miąższem.
Ugotuj na twardo dwa jak, drobno je posiekaj lub zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami. Dokładnie wymieszaj z pozostałymi składnikami.
Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę.
Rozgrzej masło na patelni i podsmaż na nim cebulę na jasnozłoty kolor. Dodaj
z wywaru, osączyć, podawać z sosem przygotowanym ze śmietany wymieszanej z chrzanem, posypać listkami natką pietruszki.&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;PRZEKĄSKA&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;NADZIEWANA BUŁKA&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Z weki (ale nie bagietki) odetnij piętki z obu stron i ostrożnie, by nie uszkodzić skórki, wydrąż miąższ. Przełóż go do miski. Dodaj rybę z puszki (idealnie nadają się szprotki w oleju) razem z olejem i dokładnie rozetrzyj z miąższem.<br>Ugotuj na twardo dwa jak, drobno je posiekaj lub zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami. Dokładnie wymieszaj z pozostałymi składnikami.<br>Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę.<br>Rozgrzej masło na patelni i podsmaż na nim cebulę na jasnozłoty kolor. Dodaj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego