Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
czasie przygotuj krem. Twarde masło zetrzyj na wiórki. Do rondelka wlej mleko, wsyp cukier, dodaj jajka i mieszając, doprowadź do wrzenia. Po zagotowaniu przecedź przez sito i odstaw do ostygnięcia. Dodaj masło i wanilię i dokładnie utrzyj lub ubij mikserem na puszysty krem. Upieczone ptysie delikatnie przekłuj i za pomocą szprycy napełnij kremem. Udekoruj cząstkami orzechów włoskich i listkami mięty.
RADA: ptysie, oczywiście w wersji bez kremu, są doskonałym dodatkiem do zup-kremów lub delikatnych bulionów.
CIASTO
TORT Z MANDARYNKAMI
Dla 6 osób Przygotowanie: 80 min 480 kcal
9 łyżek stołowych masła lub margaryny,
7 łyżek stołowych cukru,
3 jajka,
szklanka
czasie przygotuj krem. Twarde masło zetrzyj na wiórki. Do rondelka wlej mleko, wsyp cukier, dodaj jajka i mieszając, doprowadź do wrzenia. Po zagotowaniu przecedź przez sito i odstaw do ostygnięcia. Dodaj masło i wanilię i dokładnie utrzyj lub ubij mikserem na puszysty krem. Upieczone ptysie delikatnie przekłuj i za pomocą szprycy napełnij kremem. Udekoruj cząstkami orzechów włoskich i listkami mięty.<br>RADA: ptysie, oczywiście w wersji bez kremu, są doskonałym dodatkiem do zup-kremów lub delikatnych bulionów.<br>CIASTO<br>&lt;name type="prod"&gt;TORT Z MANDARYNKAMI&lt;/&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 80 min 480 kcal<br>9 łyżek stołowych masła lub margaryny,<br>7 łyżek stołowych cukru,<br>3 jajka,<br>szklanka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego