Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 11
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
mniej.
Jako następny pojawił się przede mną Specjał Zakopiański (22 zł). Wybrałem go z całej plejady innych, smakowicie brzmiących dań. Z szeregu mięs klepanych meldowały się kotlety: Kasprowy Wierch (22 zł), popularny Cygan (również 22 zł), swojski schabowy z kapustą (19 zł), zwany w wyższych sferach Wienerschnitzlem oraz kotlety po szwajcarsku i de volaille. Serwowane są też szaszłyki, polędwica. Z ryb nieśmiertelne pstrągi, które tak naprawdę w tatrzańskich wodach już dawno wyginęły. Mocno trzyma się cielęcina - gotowana w jarzynach po 18 zł za sztukę i anonsowany wcześniej Specjał Zakopiański. W pierwszej chwili nieco się przeraziłem, bowiem był to naprawdę słuszny kawał
mniej.<br>Jako następny pojawił się przede mną Specjał Zakopiański (22 zł). Wybrałem go z całej plejady innych, smakowicie brzmiących dań. Z szeregu mięs klepanych meldowały się kotlety: Kasprowy Wierch (22 zł), popularny Cygan (również 22 zł), swojski schabowy z kapustą (19 zł), zwany w wyższych sferach Wienerschnitzlem oraz kotlety po szwajcarsku i &lt;foreign&gt;de volaille&lt;/&gt;. Serwowane są też szaszłyki, polędwica. Z ryb nieśmiertelne pstrągi, które tak naprawdę w tatrzańskich wodach już dawno wyginęły. Mocno trzyma się cielęcina - gotowana w jarzynach po 18 zł za sztukę i anonsowany wcześniej Specjał Zakopiański. W pierwszej chwili nieco się przeraziłem, bowiem był to naprawdę słuszny kawał
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego