Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
kiedy sos wypracuje.
Szef kuchni radzi
Zamiast woka możesz równie dobrze użyć do smażenia dużej patelni.

Duszenie
Aby udusić warzywa po chińsku, należy je najpierw krotko podsmażyć na oleju, cały czas mieszając (mogą być frytowane - smażone w głębokim tłuszczu lub gotowane na parze), potem gotować w dobrze przyprawionym bulionie. Dusić tak długo, aż płyn zgęstnieje na tyle, ze osiądzie na wszystkich składnikach błyszczącą powłoczką.
WARZYWA DUSZONE W MIKROFALÓWCE

400 g chińskich warzyw
2 łyżki oleju
125 ml bulionu z kurczaka lub wywaru z warzyw
przyprawa "pięć smaków"
1 łyżeczka tartego imbiru
1 Warzywa pokroić w romby o wym. 7,5 x 2
kiedy sos wypracuje.<br>Szef kuchni radzi<br>Zamiast woka możesz równie dobrze użyć do smażenia dużej patelni.<br>&lt;gap&gt;<br>Duszenie <br>Aby udusić warzywa po chińsku, należy je najpierw krotko podsmażyć na oleju, cały czas mieszając (mogą być frytowane - smażone w głębokim tłuszczu lub gotowane na parze), potem gotować w dobrze przyprawionym bulionie. Dusić tak długo, aż płyn zgęstnieje na tyle, ze osiądzie na wszystkich składnikach błyszczącą powłoczką.<br>WARZYWA DUSZONE W MIKROFALÓWCE<br>&lt;gap&gt;<br>400 g chińskich warzyw<br>2 łyżki oleju<br>125 ml bulionu z kurczaka lub wywaru z warzyw<br>przyprawa "pięć smaków"<br>1 łyżeczka tartego imbiru<br>1 Warzywa pokroić w romby o wym. 7,5 x 2
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego