Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
70 dag kwaskowatych jabłek, cebula, 3 łyżki masła, majeranek. mielona papryka, sól, pieprz.
Przygotowanie:
* Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Obsmażyć je z obu stron na rozgrzanej połowie masła. Oprószyć majerankiem, papryką, solą i pieprzem.
* Kaszankę podgrzać we wrzątku, pokroić na kawałki, obsmażyć na reszcie masła razem z talarkami cebuli.
* Kaszankę ułożyć na plasterkach cebuli, obłożyć obsmażonymi jabłkami i nie mieszając, podgrzać pod przykryciem. Podawać z pieczywem.
Zupa grochowa z grzankami, mortadela w cieście
* Czas przygotowania zupy 50 minut
* Czas przygotowania II dania 15 minut
Składniki: 25 dag żółtego łuskanego grochu w połówkach, 5 dag wędzonego boczku, średnia cebula
70 dag kwaskowatych jabłek, cebula, 3 łyżki masła, majeranek. mielona papryka, sól, pieprz.<br>Przygotowanie:<br>* Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Obsmażyć je z obu stron na rozgrzanej połowie masła. Oprószyć majerankiem, papryką, solą i pieprzem.<br>* Kaszankę podgrzać we wrzątku, pokroić na kawałki, obsmażyć na reszcie masła razem z talarkami cebuli.<br>* Kaszankę ułożyć na plasterkach cebuli, obłożyć obsmażonymi jabłkami i nie mieszając, podgrzać pod przykryciem. Podawać z pieczywem.<br>&lt;name type="prod"&gt;Zupa grochowa z grzankami&lt;/&gt;, &lt;name type="prod"&gt;mortadela w cieście&lt;/&gt;<br>* Czas przygotowania zupy 50 minut<br>* Czas przygotowania II dania 15 minut<br>Składniki: 25 dag żółtego łuskanego grochu w połówkach, 5 dag wędzonego boczku, średnia cebula
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego