Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
wina.
2 Kurczaka przyprawić solą selerową i pieprzem. Pod udka włożyć roztarty czosnek orz 4 gałązki rozmarynu i tymianku. Mięso polać 50 ml bulionu drobiowego. Przykryć naczynie i dusić potrawę 45 minut. Następnie zdjąć pokrywkę i smażyć kurczaka jeszcze przez około 15 minut.
3 Kurczaka zdjąć z ognia, przełożyć na talerz. Trzymać w niskiej temperaturze w piekarniku, by nie wystygł, zanim sos będzie gotowy.
4 Tłuszcz, pozostały po smażeniu kurczak przecedzić do brytfanny, dodać do niego resztę bulionu i, stale mieszając, doprowadzić do wrzenia. Trzymać na ogniu, aż wyparuje połowa sosu. Lekko ostudzić i dodać śmietanę. Kurczaka serwować przybranego gałązkami tymianku
wina.<br>2 Kurczaka przyprawić solą selerową i pieprzem. Pod udka włożyć roztarty czosnek orz 4 gałązki rozmarynu i tymianku. Mięso polać 50 ml bulionu drobiowego. Przykryć naczynie i dusić potrawę 45 minut. Następnie zdjąć pokrywkę i smażyć kurczaka jeszcze przez około 15 minut.<br>3 Kurczaka zdjąć z ognia, przełożyć na talerz. Trzymać w niskiej temperaturze w piekarniku, by nie wystygł, zanim sos będzie gotowy.<br>4 Tłuszcz, pozostały po smażeniu kurczak przecedzić do brytfanny, dodać do niego resztę bulionu i, stale mieszając, doprowadzić do wrzenia. Trzymać na ogniu, aż wyparuje połowa sosu. Lekko ostudzić i dodać śmietanę. Kurczaka serwować przybranego gałązkami tymianku
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego