Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
polówki kurczak z soli i pieprzu i włóż do garnka z gotująca się woda. Ponownie doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu około 30-40 minut. Pozostaw ugotowanego kurczaka w wywrze, by ostygł. Następnie wyjmij go,, dokładnie usuń skórę i delikatnie oddziel mięso od kości.
Obierz i zetrzyj n tarce z drobnymi oczkami jabłko, najlepiej zielone, odmiany słodko-kwaśnej. W misce wymieszaj śmietanę z jabłkiem, dodaj tarty chrzan lub szczyptę curry w proszku, dopraw solą do smaku. Gotowy sos wstaw n kilka godzin do lodówki.
Mięso pokrój w niewielkie kawałki, przełóż na półmisek, udekoruj drobno posiekaną zieleniną (natką pietruszki lub
polówki kurczak z soli i pieprzu i włóż do garnka z gotująca się woda. Ponownie doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu około 30-40 minut. Pozostaw ugotowanego kurczaka w wywrze, by ostygł. Następnie wyjmij go,, dokładnie usuń skórę i delikatnie oddziel mięso od kości.<br>Obierz i zetrzyj n tarce z drobnymi oczkami jabłko, najlepiej zielone, odmiany słodko-kwaśnej. W misce wymieszaj śmietanę z jabłkiem, dodaj tarty chrzan lub szczyptę curry w proszku, dopraw solą do smaku. Gotowy sos wstaw n kilka godzin do lodówki.<br>Mięso pokrój w niewielkie kawałki, przełóż na półmisek, udekoruj drobno posiekaną zieleniną (natką pietruszki lub
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego